Policajná akcia počas víkendu. Neoprávnene ulovili jeleňa. Z balkóna zmizli nohavice a bicykel. Pri plote našiel starý granát

21.07.2008 Celý región

Policajná akcia počas víkendu: Policajti prešovského kraja, vykonali v piatok a sobotu na území kraja celoslovenskú špeciálnu kontrolu.
V piatok v čase od 16:00 h do 20:00 h a následne v sobotu v čase od 9:00 h do 13:00 h sa policajti zamerali na kontrolu dodržiavania predpísanej rýchlosti, používanie bezpečnostných pásov a detských autosedačiek a taktiež aj na požívanie alkoholických nápojov a užívanie iných návykových látok vodičmi vozidiel. Akcia pokračovala aj vo večerných a nočných hodinách, v piatok od 22:00 h do 02:00 h a v sobotu od 23:00 h do 03:00 h, pričom tentokrát sa policajti zamerali na požívanie alkoholických nápojov a iných návykových látok vodičmi vozidiel.
Akcie sa zúčastnili policajti dopravnej, poriadkovej a hraničnej polície a taktiež aj 3 dobrovoľní strážcovia poriadku. Celkovo policajti počas akcie zistili 645 priestupkov, za 507 uložili blokové pokuty, 66 priestupkov oznámili na správne konanie a 72 priestupkov vyriešili policajti dohováraním. 34 vodičov malo pozitívnu dychovú skúšku na alkohol, 254 vodičov nedodržalo predpísanú rýchlosť a 77 priestupkov bolo za nepoužívanie bezpečnostných pásov a autosedačiek. Policajti zadržali 33 vodičských preukazov, 12 osvedčení o evidencií vozidla a 2 tabuľky s evidenčným číslom. Taktiež boli zistené dva trestné činy marenia úradného rozhodnutia. K rušivým javom počas dvojdňovej akcie nedošlo.

Neoprávnene ulovili jeleňa:
Policajti zo Stakčína začali včera trestné stíhanie vo veci pre prečin pytliactva. Doposiaľ neznámy páchateľ počas uplynulého víkendu neoprávnene ulovil jeleňa na lúke v lesnom poraste pri obci Ulič (okr. Snina). Jeleňa prvej vekovej triedy v dobe ochrany vyvrhol, nohy a hlavu nechal na mieste a zbytok si odniesol. Pre poškodené poľovnícke združenie vznikla škoda vo výške najmenej 5 000. -Sk.

Z balkóna zmizli nohavice a bicykel:
Krádež vecí z balkóna oznámil včera na polícií v Prešove 34 ročný Prešovčan.
V noci zo soboty na nedeľu preliezol zatiaľ neznámy páchateľ zábradlie balkóna bytu nachádzajúceho sa na prízemí obytného bloku na Sabinovskej ulici v Prešove. Z balkóna následne ukradol 2 ks pánskych riflových nohavíc modrej farby a bicykel, čím ich majiteľovi spôsobil škodu vo výške 5 000, - Sk. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečin porušovania domovej slobody.

Pri plote našiel starý granát:
Muníciu z 2. sv. vojny našiel včera dopoludnia v obci Roztoky, okr. Svidník 43 ročný Svidníčan.
Delostrelecký granát našiel v blízkosti plota pri svojom rodinnom dome. Po ohlásení polícia miesto nálezu zaistila a privolaný pyrotechnik granát zneškodnil.
 

Vyberte región